Onderwijs Iedereen hoort er op zijn eigen wijze bij!

Beste nieuwe ouders,

U bent van harte welkom!
Nieuwe ouders die voor de schoolkeuze staan en de school van binnen nog niet gezien hebben zijn van harte welkom voor een rondleiding.

Om sfeer te proeven, een goed beeld te krijgen. Om te zien hoe kinderen spelen, genieten, werken en om een indruk te krijgen bij Kindcentrum de Bolster. Mocht u hiervan gebruik willen maken, neemt u dan contact per mail of telefonisch met ons op. Zet in ieder geval een telefoonnummer in de mail, dan wordt u teruggebeld.

KBS de Bolster is een katholieke basisschool met ongeveer 330 kinderen. We hebben twee locaties (onderbouw en bovenbouw) die gevestigd zijn aan de Kastanjelaan 2 (peuters t/m groep 4) en aan de Esstraat 3 (groep 5 t/m 8). Samen met het naastgelegen kinderdagverblijf De Rode Bank en vormen we Kindcentrum de Bolster.

Dit houdt in dat er doorgaande ontwikkelingslijnen zijn voor kinderen van 0 – 12 jaar. U kunt hierbij denken aan, afstemmen van het aanbod, doorgaande leer- en ontwikkelingslijnen, een zelfde kindvolgsysteem, warme overdracht van de peuters naar de basisschool, gezamenlijke activiteiten van kinderdagverblijf en basisschool, maar ook dezelfde thema’s, leuke uitwisselingsprojecten tussen de kinderen.

Een warm nest voor al uw kinderen!

Ons continurooster

Sinds het schooljaar 2015-2016 werken we met een continurooster. Dit houdt in dat alle kinderen op de dagen dat ze ook op de middag naar school gaan, gezamenlijk (kosteloos) overblijven in de groep onder leiding van een leerkracht. Daarna spelen ze onder professioneel toezicht buiten, of bij slecht weer binnen.

De schooltijden zijn als volgt:

Maandag 8:30 - 14:45  
Dinsdag 8:30 - 14:45  
Woensdag 8:30 - 12:00  
Donderdag 8:30 - 14:45  
Vrijdag 8:30 - 12:00 (gr 1 t/m 4)
Vrijdag 8:30 - 14:45 (gr 5 t/m 8)